Afgelopen zaterdag sloot de afdeling wedstrijdzwemmen het seizoen feestelijk af. Er was een speciaal programma in de ochtend en in de middag een BBQ met zwemmers, vrijwilligers en introducees.


De training van 7 tot 8 begon rustig: met inzwemmen. Al snel kwamen de zwemmers erachter dat de laatste training niet de lichtste was. De estafette hakte er flink in, met maar drie zwemmers per team is uitgebreid rusten er niet bij. Daarna werd een complete stormbaan opgetuigd. Bij de stormbaan werd gedoken, onder water gezwommen en met een touw ‘getijgerd’. En dat alles met een pullboy (een drijfmiddel). Het team heeft deze uitdaging goed doorstaan en sloot de training af met een groepsfoto. Op de groepsfoto heeft Jeroen de poster vast van Taakie.

20230708 075440Daarna kwam de training van 8 tot 9. In een deel van het bad werd ‘Hollandse Leeuwen’ gespeeld. Een spel, waarbij de zwemmers de overkant moeten bereiken zonder getikt te worden. Wordt je getikt? Dan sluit je aan bij de groep tikkers. Wie blijft er als laatste over? In de andere helft van het bad werd een soort honkbal gespeeld, maar dan is het water! Vier matten waren de honks, er werd gegooid met de bal en tussen de honks door, moest je ook nog door poortjes onder water. Een leuke uitdaging, waar ook flink gescoord werd. Halverwege de training wisselden de groepen, zodat iedereen van de spellen kon genieten.

In de middag sloten we af met een heerlijke BBQ in De Eetclub. Het was zonnig, met een kleine kans op een bui, die uiteindelijk over waaide. Kende jij iedereen op de BBQ? Vast niet, want ook ouders en partners waren van de partij. De prijsuitreiking van de clubkampioenschappen volgde, met als clubkampioen (alweer): Stan van Haalen! Proficiat!

Woensdag is nog wel een training, maar alvast een fijne vakantie allemaal!

20230708 173316