log in

Nieuws Wedstrijdzwemmen

KNZB Competitie - Ronde 3

10 februari 2019

Wedstrijd uitslagen Onderaan dit bericht kun je de PDF-documenten downloaden met de uitslagen.Ook is er een PDF...

Circuit: Swimkick Minioren - ronde 2

27 januari 2019

Wedstrijd uitslagen Onderaan dit bericht kun je de PDF-documenten downloaden met de uitslagen.Ook is er een PDF...

KNZB Competitie - Ronde 2

13 januari 2019

Wedstrijd uitslagen Onderaan dit bericht kun je de PDF-documenten downloaden met de uitslagen.Ook is er een PDF...

Paaskamp 2019

6 januari 2019

Ben jij lid van het wedstrijdzwemmen of het waterpolo?Geboren tussen 01-01-2004 & 31-12-2011? Ga dan mee op...

Uitslag Ensink 2018

9 december 2018

Afgelopen zondag, 9 december 2018, beleefden wij alweer de jaarlijkse Ensinkwedstrijd in ons eigen Ir. Ottenbad. De...

3 nieuwe tijdwaarnemers wedstrijdzwemmen

26 november 2018

Wij feliciteren: Arjen de KokRene van den BrandHajo de Bont  Voor het behalen van de bevoegdheid tot tijdwaarnemer. Gefeliciteerd! En...

Algemene informatie wedstrijden

Op deze pagina is alle informatie te vinden die belangrijk is rondom de wedstrijden van het wedstrijdzwemmen. Heeft u vragen? U kunt altijd contact opnemen met de commissie wedstrijdzwemmen: wedstrijdzwemmen@aegir-eindhoven.nl.


Kleding

Tijdens de wedstrijd is het raadzaam om te zorgen dat je spieren warm blijven. Zorg dus voor een extra T-shirt (Aegir T-shirt kopen?) of badjas die je aan kunt doen als je aan het wachten bent. Of neem een handdoek (Aegir handdoek kopen?) mee die je om kunt slaan. Je kunt ook op de handdoek gaan zitten.
Loop altijd op badslippers. Ze beschermen je voeten tegen scherpe voorwerpen, vieze vloeren en zwemmerseczeem.


Zwemkleding

Onder zwemkleding wordt verstaan het zwempak, badmuts en zwembril.

Bij zwemwedstrijden mag de deelnemer slechts één zwempak dragen.
   - Bij mannen zal dit pak niet boven de navel en niet onder de knie komen.
   - Bij vrouwen zal dit pak niet de nek bedekken noch voorbij de schouder noch onder de knie komen; een pak in twee delen is toegestaan.

Alle zwempakken dienen van textiel te zijn. Extra voorwerpen als arm- of beenbanden maken geen onderdeel uit van de zwemkleding. Alle zwemkleding dient voor te komen op de FINA-lijst van goedgekeurde zwemkleding of te voldoen aan de door FINA of KNZB gepubliceerde voorwaarden voor uitzondering.
De zwempakken dienen niet doorschijnend te zijn. Er mogen 2 badmutsen gedragen worden.
Indien de zwemkleding niet voldoet aan de eisen van de FINA of KNZB wordt de zwemmer tijdens de wedstrijd gediskwalificeerd.

Download hier de officiële regels: Reglement D Zwemmen.pdf
Informatie over de zwemkleding is te vinden in hoofdstuk 16.20 op pagina 14.

N.B. Vanuit Aegir wedstrijdzwemmen worden er geen eisen gesteld over het merk of de kleurcombinatie van de zwemkleding.


Eten en drinken

Bij een wedstrijd is het aan te raden te eten tot 2 uur vóór de wedstrijd (geen vet, dus geen snacks). Neem altijd drinken mee naar een training of wedstrijd. Drinken is noodzakelijk om vochtverlies te compenseren. Wacht niet met drinken tot je dorst krijgt, dus drink regelmatig. Geen koolzuurhoudende drank!

In de pauzes is het niet raadzaam om snacks zoals Mars, Snickers of chocolade te eten. Deze bevatten veel enkelvoudige suikers die een schommelende suikerspiegel tot gevolg hebben waardoor extreme vermoeidheid kan ontstaan.

Goed om te eten: cracker, krentenbol, boterham, banaan.


Wedstrijd aankondiging/ uitnodiging

Ongeveer 2 weken voordat de wedstrijd is, wordt de wedstrijd aankondiging gepubliceerd op de website. In de pagina "wedstrijden" zal dan een knop "aankondiging" zichtbaar worden achter de desbetreffende wedstrijd. In deze aankondiging vind je het adres van het zwembad en de tijd waarop je je meldt bij de ploegleider. Verder kun je onderaan dit bericht een overzicht downloaden van wat je zwemt in deze wedstrijd. Mocht je iets anders willen zwemmen dan waarvoor je ingedeeld staat, neem dan zo snel mogelijk contact op met de commissie zodat er samen naar de mogelijkheden gekeken kan worden.

Klik hieronder voor een overzicht van alle wedstrijdaankondigingen.
 


Afmelden wedstrijd (Unsubscribe match)

Mocht je verhinderd zijn en wil je je afmelden voor een wedstrijd, meld dit zo snel mogelijk via wedstrijdzwemmen@aegir-eindhoven.nl uiterlijk vóór 20.00 uur op de donderdag avond voor de wedstrijd onder vermelding van je naam en wedstrijddatum in de onderwerpsregel.

Englisch version:
If you can not be present, please unsubscribe before thursday 20:00h before the match by mail (wedstrijdzwemmen@aegir-eindhoven.nl). Please add your name and the date of the match in the subjectline of your mail. It is important to unsubscribe on time, so you prevent the penalty of €7,50.

Afmeldingen op de wedstrijddag

Bij oponthoud onderweg of plotselinge ziekte op de wedstrijddag kun je vanaf 2 uur voor aanvang van de wedstrijd contact opnemen met het nummer van de ploegleider.
Het nummer is: 06-12698352.
Let op: bij afmeldingen op de wedstrijddag (ongeacht de reden) treedt het boetebeleid in werking.

Englisch version:
In case of delay or illnes on the day of the match itself, you must call the teamleader. The teamleader is accessible from two hours before beginning of the match by number 06-12698352
Please note: not showing up or unsubscribing on the competitionday itself (whatever the reason) results in a penalty.


Boetebeleid bij te late afmelding

Als er een zwemmer zich te laat heeft afgemeld (ongeacht de reden) dus na 20:00 uur op de donderdag avond voor de wedstrijd, wordt er door de KNZB een boete van €7,50 opgelegd aan Aegir. Deze boete dient de zwemmer terug te betalen aan Aegir.


Wedstrijddag/ inzwemmen

Zorg dat je op tijd in het zwembad aanwezig bent. Een kwartier voor aanvang van het inzwemmen meldt je je bij de ploegleiders. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat de ploegleider je afmeldt voor deze wedstrijd, en kun je niet meer mee zwemmen. Voor oponthoud op de wedstrijddag zelf, kan naar de ploegleider worden gebeld op het volgende nummer: 06-12698352. Dit nummer staat 2 uur voordat de wedstrijd begint aan.

Het inzwemmen voor de wedstrijd is heel belangrijk. Dit is de warming-up, hiermee maak je de spieren warm en voorkom je blessures. Zwem ruim en rustig in. Probeer altijd de startblokken uit en oefen het keerpunt (met name rugslagkeerpunt: tel het aantal slagen van de vlaggen tot de kant). De laatste 10 minuten oefen je een paar keer de sprint over 12,5 meter.

Na het inzwemmen gaat iedereen bij de ploegleiders zitten. Tijdens de hele wedstrijd blijf je bij de ploeg. Dit is gezellig en de ploegleiders kunnen je snel vinden ter voorbereiding op je start en wedstrijd. Het is de bedoeling dat de zwemmers aan de badrand blijven totdat ook de laatste zwemmers gezwommen hebben. Mocht je toch onverhoopt eerder wegmoeten meldt dit dan bij de ploegleider.

Let op!! De ploegleiders dragen tijdens de wedstrijd de zorg over de hele groep. Zorg dus dat de ploegleiders ten aller tijden op de hoogte zijn waar jij je bevindt.


Wedstrijduitslagen

De uitslag wordt na iedere wedstrijd zo snel mogelijk op de website gepubliceerd, samen met een verhaaltje van een of meerdere zwemmers, met hierin wat deze hebben meegemaakt tijdens de wedstrijd. Dit kan gaan over: een behaald persoonlijk record, een behaald limiet of over de gehele wedstrijd. Wil jij een stukje schrijven? Dit kan altijd! Hoe meer hoe beter.

Klik hieronder voor een overzicht van alle uitslagen.
 


Tijdverbeteringskaartjes

Na iedere wedstrijd wordt bekeken of zwemmers hun tijden hebben verbeterd. Als je je tijd verbeterd hebt, krijg je een tijdverbeteringskaartje waarop staat hoeveel sneller je hebt gezwommen. Je krijgt een tijdverbeterkaartje t/m het zwemseizoen waarin je 13 jaar wordt. De kaartjes hebben per slag een andere kleur. De tijden die gezwommen worden bij het brevetzwemmen tellen niet mee voor de snelste tijden. Daar krijg je geen kaartjes van.


Carpoolen

Als we naar wedstrijden gaan is het aan te bevelen om zoveel mogelijk te carpoolen. Je kunt dan ook een keer rouleren. Het is gezelliger en beter voor het milieu. Iedereen blijft echter zelf verantwoordelijk voor het vervoer naar de wedstrijden. Mocht je echt geen vervoer kunnen vinden, licht dan je trainer vóór de training op zaterdagochtend in.