log in

Nieuws Waterpolo

De zomerstop

2 juni 2019

Geen school, betekent dat ook geen zwemles? Niet altijd, zo zwemmen we soms door in de...

Roodcapje evalueert waterpoloseizoen

2 mei 2019

Roodcapje heeft dit seizoen weer allerlei wetenswaardigheden genoteerd langs de rand van het zwembad over het...

B-team Kampioen

17 april 2019

Onze B-jeugd, de jongens onder 17 jaar hebben er dit seizoen geen gras over laten groeien...

E-team pakt 3e plaats

17 april 2019

Het E-team onder de 11 jaar heeft het seizoen met twee overwinningen afgesloten en is dankzij...

Waterpolouitslagen na storing

3 april 2019

Door een storing op de uitslagensite van de KNZB zijn ruim een week de uitslagen van...

Uitslagen waterpoloteams

17 maart 2019

Na de carnavalsvakantie is het traditiegetrouw weer even moeilijk om de draad in de competitie weer...

B-team Kampioen

Onze B-jeugd, de jongens onder 17 jaar hebben er dit seizoen geen gras over laten groeien. Op 6 april mocht men in het ir. Ottenbad hun laatste wedstrijd van het seizoen afwerken tegen het op de 3e plaats staande DBD uit Best. Na de eerdere 3-9 uitoverwinning werd ook deze thuiswedstrijd in winst omgezet. De Bestse jeugd werd op een 10-3 nederlaag getrakteerd. De zoveelste overwinning dit seizoen, wat een prestatie heeft dit team dit seizoen geleverd. Vanaf het begin van de competitie liet dit team zien dat men maar met 1 ding bezig was en dat was WINNEN. In al hun waterpolowedstrijden lieten de jongens zien dat ze heel graag het spelletje waterpolo spelen. Men was gretig en enthousiast. Hun trainer/coaches Hans Vera en Paul Cornelissen hebben er het afgelopen seizoen een hecht team van gemaakt. Het was ongekend hoe dit team door de competitie is geraasd. Alle tegenstanders werden met huid en haar verslonden. De meeste wedstrijden werden met grote cijfers gewonnen. Zelfs de nummer 2 De Zeeuwse Kust uit Vlissingen moest op grote afstand toekijken hoe alle punten door onze jongens werden binnengehaald. Doordat er maar 7 teams in deze klasse meededen werd er anderhalve competitie gespeeld wat dus 18 wedstrijden spelen betekende. Alle 18 wedstrijden werden dus omgezet in een overwinning wat resulteerde in  het maximaal haalbare puntentotaal van 54. Er werd 184 keer gescoord en men hoefde maar 51 tegentreffers te incasseren. Een positief doelsaldo van 133 is ongekend. Ons B-team is dan ook dik verdiend KAMPIOEN geworden. Proficiat allemaal. Klasse.

Het ziet er naar uit dat er een aantal jongens van dit kampioensteam gaan doorstromen naar de herenteams waar nieuwe aanwas heel erg welkom is. We gaan deze jeugdleden natuurlijk volgen om te kijken hoe ze het volgend seizoen gaan doen. De jeugd is onze toekomst zullen we maar zeggen.

 

Toine Valentijn

Toine was van 2006 tot 2015 voorzitter van de vereniging en publiceert regelmatig waterpolo nieuwsberichten op de website.