log in

De Vereniging

Geschiedenis en oprichting

Zwem- en polovereniging Aegir is een vereniging met een lange geschiedenis.
Zij is namelijk meer dan 80 jaar geleden opgericht, op 25 juni 1931 wel te verstaan.
In die tijd werd er nog gezwommen in de IJzeren Man, een natuurbad in Eindhoven. Echter deze spartaanse tijden zijn nu voorbij: tegenwoordig wordt er gezwommen in het Ir. Ottenbad, maar natuurlijk nog steeds in Eindhoven.

Herkomst van onze naamAegir

Zwem en polovereniging Aegir ontleedt zijn naam uit de Noorse mythologie.In de Noorse mythologie is Aegir de heerser van de zee. Hij is de personificatie van de macht van de oceaan. De Vikingen zeiden dat als er een schip verging, het schip werd gekraakt door de kaken van Aegir. Maar het was niet alléén brute kracht en vernietiging waar Aegir om bekend stond. Hij gaf ook vaak geweldige feesten bij hem thuis. Hij woonde op het eiland van Hlér, het huidige eiland Laesø in het Kattegat. 

Aegir was zeer gastvrij en alle goden kwamen bij hem op bezoek en Aegir brouwde bier voor hen. Aegir zelf was geen god maar een reus, maar hij was wel zeer goed bevriend met de goden. Aegir was getrouwd met Ran en samen hadden ze negen dochters. Zij symboliseren de verschillende soorten golven van de zee.

Wat kun je bij ons doen?

Bij Aegir kun je zwemlessen volgen voor de zwemdiploma's van de NPZ*NRZ (Nationaal Platform Zwembaden | Nationale Raad Zwemdiploma's): A-B-C, zwemvaardigheid 1,2 en 3, snorkelduiken 1,2 en 3 en Survival zwemmen 1,2 en 3. Tevens is er gelegenheid om gewoon baantjes te zwemmen.

Voor degenen die wat meer van competitie houden is er de mogelijkheid te gaan waterpoloën of mee te doen aan zwemwedstrijden.