log in

Nieuws Waterpolo

Paaskamp 2019

6 januari 2019

Ben jij lid van het wedstrijdzwemmen of het waterpolo?Geboren tussen 01-01-2004 & 31-12-2011? Ga dan mee op...

Roodcapje kijkt toe

19 december 2018

Roodcapje heeft ook de eerste helft van de waterpolocompetitie 2018-2019 weer nauwlettend toegekeken tijdens de wedstrijden...

Knappe overwinning E-team

19 december 2018

Het E-team, de jongens en meisjes onder de 11 jaar, moesten als enige waterpoloteam nog een...

3x winst waterpoloweekend

13 december 2018

Op zaterdag 8 december, het weekend van de Ensinkwedstrijden, ging de competitie gewoon door. Alle teams...

Uitslag Ensink 2018

9 december 2018

Afgelopen zondag, 9 december 2018, beleefden wij alweer de jaarlijkse Ensinkwedstrijd in ons eigen Ir. Ottenbad. De...

Waterpolo Sinterklaasweekend

5 december 2018

Op zaterdag 1 december waren de verwachtingen hooggespannen, alleen de vraag was of dat door de...

Waterpolo

Als je gek bent op zwemmen, balsporten en op het “teamgevoel”, dan is waterpolo jouw sport. Waterpolo is zeker niet gemakkelijk: samen met je team ga je tot het uiterste. Je ziet elementen terug van sporten als voetbal, handbal en rugby. Maar er is één groot verschil: het speelveld bestaat uit water. Waterpolo is spannend, strategisch, intensief en nóóit saai.

Goede teamspirit

Waterpolo is een echte teamsport. Je speelt en traint met je teamgenoten om een goede conditie, baltechniek en wedstrijdtactiek te ontwikkelen. Je raakt steeds beter op elkaar ingespeeld. Een goede teamspirit – dáár gaat het om. Het tempo van waterpolo ligt hoog en je moet blindelings op je teamgenoten kunnen vertrouwen. 
 

Training en samenwerking

Een goede waterpoloër worden, betekent veel trainen. Krachttraining en conditietraining zijn daarbij vaste ingrediënten. Ook leer je tijdens de waterpolotrainingen alles over een goede lichaamshouding, aanval, verdediging, tactiek en balvaardigheid. Uiteraard werk je niet alleen aan een goede samenwerking met je team, maar houdt de trainer ook jouw persoonlijke ontwikkeling goed in de gaten. De trainingen zijn intensief, afwisselend, en vol actie.
 

Een stevig potje balsport

Samen met zes andere spelers ga je in een wedstrijd de strijd aan met de tegenstander. De tijdsdruk is hoog. Als je team niet binnen 30 seconden een schot op doel doet, krijgt de tegenstander de bal. Je hebt tactisch inzicht nodig om de tegenstanders slim te omzeilen. Even bijkomen kan niet, je bent constant in beweging. De bal mag je maar met één hand spelen, dus een goede techniek en motoriek zijn onontbeerlijk. Waterpolo is een opwindend en snel balspel, waarin je op zoek gaat naar je grenzen en die van je team.
 

Meedoen? Welkom!

Als je het leuk vindt om kennis te maken met waterpolo kan je altijd vrijblijvend een aantal keren mee doen met de trainingen. En heus, die trainingen zijn stevig, maar er wordt rekening met je gehouden.