log in

Nieuws Waterpolo

De zomerstop

2 juni 2019

Geen school, betekent dat ook geen zwemles? Niet altijd, zo zwemmen we soms door in de...

Roodcapje evalueert waterpoloseizoen

2 mei 2019

Roodcapje heeft dit seizoen weer allerlei wetenswaardigheden genoteerd langs de rand van het zwembad over het...

B-team Kampioen

17 april 2019

Onze B-jeugd, de jongens onder 17 jaar hebben er dit seizoen geen gras over laten groeien...

E-team pakt 3e plaats

17 april 2019

Het E-team onder de 11 jaar heeft het seizoen met twee overwinningen afgesloten en is dankzij...

Waterpolouitslagen na storing

3 april 2019

Door een storing op de uitslagensite van de KNZB zijn ruim een week de uitslagen van...

Uitslagen waterpoloteams

17 maart 2019

Na de carnavalsvakantie is het traditiegetrouw weer even moeilijk om de draad in de competitie weer...

Waterpolo

Als je gek bent op zwemmen, balsporten en op het “teamgevoel”, dan is waterpolo jouw sport. Waterpolo is zeker niet gemakkelijk: samen met je team ga je tot het uiterste. Je ziet elementen terug van sporten als voetbal, handbal en rugby. Maar er is één groot verschil: het speelveld bestaat uit water. Waterpolo is spannend, strategisch, intensief en nóóit saai.

Goede teamspirit

Waterpolo is een echte teamsport. Je speelt en traint met je teamgenoten om een goede conditie, baltechniek en wedstrijdtactiek te ontwikkelen. Je raakt steeds beter op elkaar ingespeeld. Een goede teamspirit – dáár gaat het om. Het tempo van waterpolo ligt hoog en je moet blindelings op je teamgenoten kunnen vertrouwen. 
 

Training en samenwerking

Een goede waterpoloër worden, betekent veel trainen. Krachttraining en conditietraining zijn daarbij vaste ingrediënten. Ook leer je tijdens de waterpolotrainingen alles over een goede lichaamshouding, aanval, verdediging, tactiek en balvaardigheid. Uiteraard werk je niet alleen aan een goede samenwerking met je team, maar houdt de trainer ook jouw persoonlijke ontwikkeling goed in de gaten. De trainingen zijn intensief, afwisselend, en vol actie.
 

Een stevig potje balsport

Samen met zes andere spelers ga je in een wedstrijd de strijd aan met de tegenstander. De tijdsdruk is hoog. Als je team niet binnen 30 seconden een schot op doel doet, krijgt de tegenstander de bal. Je hebt tactisch inzicht nodig om de tegenstanders slim te omzeilen. Even bijkomen kan niet, je bent constant in beweging. De bal mag je maar met één hand spelen, dus een goede techniek en motoriek zijn onontbeerlijk. Waterpolo is een opwindend en snel balspel, waarin je op zoek gaat naar je grenzen en die van je team.
 

Meedoen? Welkom!

Als je het leuk vindt om kennis te maken met waterpolo kan je altijd vrijblijvend een aantal keren mee doen met de trainingen. En heus, die trainingen zijn stevig, maar er wordt rekening met je gehouden.