log in

Nieuwe Coronamaatregelen sportaccomodaties

  • Geschreven door Bestuur

Het aantal coronabesmettingen in Nederland neemt in een rap tempo toe, daarom heeft minister-president Mark Rutte gisteren, 28 september, nieuwe coronamaatregelen aangekondigd. Daarbij zijn er nog lokale aanvullingen. Graag informeren wij je over de belangrijkste maatregelen binnen de Eindhovense sportaccommodaties en zwembaden. Deze maatregelen gelden vanaf 29 september 18.00 uur.

Belangrijkste maatregelen

  • Naast trainingen zijn evenementen, toernooien en wedstrijden toegestaan, zowel binnen als buiten. Hier mag geen publiek meer bij aanwezig zijn. Begeleiders van de uitspelende ploeg, mogen er wel bij zijn.
  • Medewerkers en bezoekers wordt ten zeerste aangeraden om in de centrale hal van de gemeentelijke zwembaden en op andere plekken waar veel bezoekers komen, een niet-medisch mondkapje te dragen. Mondkapjes voor jou als medewerker worden door de gemeente beschikbaar gesteld. Bezoekers moeten zelf zorgen voor een mondkapje.
  • Douchen en omkleden kan nog steeds wel bij de sportaccommodaties als sporters zich aan de geldende afstandsregels houden. Douchen is niet mogelijk bij de zwembaden.
  • Sportbeoefening is uitgesloten van de maximale samenkomst van 30 personen binnen en 40 personen buiten. Na afloop van de sportbeoefening geldt dit wel. Het is dus de bedoeling dat sporters na het sporten de accommodatie zo snel mogelijk verlaten.
  • Alle sportkantines en horecagelegenheden bij sportaccommodaties worden gesloten. Dit geldt ook voor commerciële horecagelegenheden.

Bovenstaande maatregelen geven weer best veel beperkingen maar het belangrijkste is dat we onze zwemsport voorlopig nog kunnen blijven uitoefenen.

We vragen als bestuur begrip van onze leden en willen er nadrukkelijk op wijzen dat we er naar streven ons aan de opgelegde maatregelen te houden. Als dit lukt waarderen we dit zeer.