log in

Waterpolouitslagen na storing

In verband met een storing op de website van de KNZB konden de uitslagen van de waterpoloteams een tijdje niet meer gevolgd worden. Inmiddels is dit hersteld zodat jullie de verrichtingen van de diverse teams weer kunnen meelezen.

In het weekend van 26/27 oktober, dus net na de Herfstvakantie, kwamen 4 teams in actie. Om maar direct te beginnen met de jongens en meisjes van het D-team onder de 13 jaar, want die schoten meteen uit hun slof in hun wedstrijd tegen Hellas Glana uit Sittard. Met een 30-2 overwinning werd de tegenstander totaal overrompeld, een eenzijdige wedstrijd waar de jurytafel zijn handen vol had om de score bij te houden. Waarschijnlijk is dit de grootste zege ooit door dit team behaald. Ook de herenteams moesten aan de bak. Heren 1 had een lastige uitwedstrijd op het programma tegen BZ&PC in Den Bosch. Toch werd er knap tegenspel geboden en een verdiende 6-8 overwinning bijgeschreven. Heren 2 had het iets makkelijker in hun wedstrijd tegen het team van Zeester-Meerval. Thuis werd een eenvoudige 13-3 overwinning behaald op de mannen uit Uden. Heren 3 mocht het in de Tongelreep opnemen tegen PSV 5, een lastig team van oudere spelers die vaak in een hogere klasse hebben gespeeld. Toch lieten ons jong Herenteam zien hier goed mee om te kunnen gaan. Er werd wel niet veel gescoord maar met een 2-5 overwinning werden de punten wel mee naar huis genomen. Een mooi resultaat.

In het weekend van 2/3 november kwamen dezelfde teams weer in actie. De E-tjes hadden nog een extra weekje rust. Om maar weer te beginnen met het D-team, want zouden zij op meer weerstand kunnen rekenen in hun uitwedstrijd tegen Njord uit Veldhoven. Beide teams waren tot voor de wedstrijd nog ongeslagen dus een beetje prestige kwam er toch wel bij kijken. Er ontspon zich een leuke open wedstrijd met volop kansen aan beide zijden en dus ook veel doelpunten. Met een 15-10 overwinning was de Veldhovense jeugd net iets beter maar het geboden tegenspel bied veel houvast voor de rest van de competitie. Heren 1 mocht thuis het water in tegen Aquamigos uit Waalwijk en was duidelijk een maatje te groot voor deze tegenstander. Er werd afgetekend met 16-8 gewonnen waardoor zij medekoploper bleven met SBC-2000. Heren 2 mocht het deze keer ook opnemen tegen PSV 5, de tegenstander die een week eerder was verslagen door Heren 3. Uit deze wedstrijd bleek dat Heren 3 dit seizoen echt sterker is als het team van Heren 2 want Heren 2 moest tegen deze tegenstander een 9-12 nederlaag incasseren. De jeugd heeft de toekomst zullen we maar denken. Maar dat het ook voor Heren 3 niet vanzelf gaat was zichtbaar in hun wedstrijd tegen de koploper Aquamigos. Dit team van Aquamigos was een maatje te groot voor ons Heren 3 team en zij moesten dan ook met een 14-6 uitslag hun 2e verlies incasseren. Kan natuurlijk gebeuren maar dit zat ze toch niet lekker.

Met de wedstrijden in het weekend van 9/10 november zijn we dan helemaal weer bijgewerkt. Omdat de jongens en meisjes van het E-team onder de 11 jaar zo lang op hun wedstrijdje hadden moeten wachten zullen we met het jongste team beginnen. Maar onze jongens en meisjes kregen wel meteen met een lastige tegenstander te maken. Er moest namelijk opgebokst worden tegen de koploper Zeester Meerval uit Uden. Dit jeugdteam liet meteen zien dat zij niet voor niets bovenaan in de competitie staan. Met speels gemak werden onze jongens en meisjes voorbij gezwommen waardoor er een eenzijdige wedstrijd te zien was. Maar met een 13-2 eindstand op het scorebord werd de eer toch gered door 2 tegendoelpunten te scoren. Het D-team onder de 13 jaar wilde iets rechtzetten na de nederlaag tegen Njord. In hun wedstrijd tegen HZPC/Spio werd er fanatiek gestart en meteen goed gescoord. Men liet zich deze keer niet verassen en sloten deze wedstrijd af met een mooie ruime zege van 19-6. Hierdoor blijft het team mooi bovenin de competitie meedraaien. Heren 1 was tot aan dit weekend nog ongeslagen maar moest het opnemen tegen medekoploper SBC2000 uit Breda. Een mooi gelijkopgaande strijd waarbij SBC2000 iets gelukkiger was in het afronden van de kansen. Door de 6-4 nederlaag was men de ongeslagen positie kwijt en moet ons herenteam weer in de achtervolging. Heren 2 had ook geen makkelijke tegenstander. Zij moesten het opnemen tegen SWNZ in Sint Michielsgestel. Met een 9-6 nederlaag moesten de punten worden achtergelaten. Heren 3 pakte in hun wedstrijd tegen Gorgo met een 10-5 overwinning wel de punten en daarmee de 2e plaats in de competitie. Zo blijven zij bovenin meestrijden voor de top 3 plaatsen.

Toine Valentijn

Toine was van 2006 tot 2015 voorzitter van de vereniging en publiceert regelmatig waterpolo nieuwsberichten op de website.