log in

E-team pakt 3e plaats

Het E-team onder de 11 jaar heeft het seizoen met twee overwinningen afgesloten en is dankzij een sterke tweede helft van het seizoen op een keurige 3e plaats uitgekomen in de eindklassering. Voordat het zover was moest op zaterdag 6 april eerst nog even Aquamigos verslagen worden. Thuis was eerder dit seizoen al met 9-5 van dit team gewonnen dus men reisde voel goede moed af richting Waalwijk. Daar bleek al snel dat het wel goed zat met de vorm want de jeugd van Aquamigos werd geen schijn van kans gegeven. Met een ruime 5-13 uitoverwinning kon men zich voorbereiden op de laatste wedstrijd van het seizoen. Thuis in het Ir. Ottenbad ging men op zaterdag 13 april de strijd aan met het op de 5e plaats staande Arethusa. Eerder werd er in de uitwedstrijd maar nipt met 4-5 van dit team gewonnen maar wilde men op de 3e plaats in de competitie eindigen zou deze tegenstander toch echt verslagen moeten worden. Alsof het een kampioenswedstrijd was zoveel supporters waren er mee gekomen om dit jonge team te ondersteunen vanaf de kant. De coaches Miranda en Theo hadden er alles aan gedaan om er een feest van te maken. De wedstrijd werd ruim met 8-3 gewonnen waardoor men op het ereschavot mocht klimmen. Een 3e plaats in deze competitie is een groot compliment waard. Alle spelertjes kregen als beloning dan ook een mooie bronzen medaille omgehangen waarmee ze trots poseerden op de foto.

De jongens en meisjes van het D-team onder de 13 jaar mocht op 6 april ook een wedstrijd afwerken in Waalwijk tegen Aquamigos. Dit team is in de ontwikkeling net even iets verder als onze leeftijdgenootjes. In de thuiswedstrijd werd eerder dit seizoen al met 3-8 verloren van dit team dat in de competitie op de 4e plaats staat. Ook in deze wedstrijd waren er wel kansen en werd er volop gescoord maar Aquamigos bleek met een 13-7 overwinning toch duidelijk de sterkste. Het D-team kreeg op 13 april een herkansing tegen het op de 3e plaats staande Arethusa. Ondanks het thuisvoordeel kon ook tegen deze tegenstander geen vuist gemaakt worden en werd een ruime 8-13 nederlaag geleden. De uitslag had geen invloed meer op de eindstand in de competitie. Ons D-team onder de 13 jaar heeft deze waterpolocompetitie toch met een keurige 5e plaats afgesloten.

Ons damesteam mocht op 6 april hun krachten meten met het 1 plaatsje hoger staande de Punderman uit Asten/Someren. Een bijna thuiswedstrijd zo dicht in de buurt. Opvallend dat in de thuiswedstrijd tegen dit damesteam een 1-1 uitslag staat geregistreerd wat bij het waterpolo in de uitslagen nauwelijks voor komt. Dus een gelijkwaardige tegenstander zou je denken. In deze wedstrijd wilde onze dames er kennelijk nog eens goed tegenaan want als er nog een overwinning bijgeboekt kon worden dit seizoen moest het nu wel gebeuren. Op pure wilskracht werd een hard bevochten 3-7 uit het vuur gesleept wat de 2e overwinning van het seizoen betekende. Op 13 april mocht ons damesteam thuis in het Ir. Ottenbad de competitie afsluiten met een wedstrijd tegen het op de 3e plaats staande De Zuidwesthoek uit Hoogerheide. Uit werd er kansloos verloren met 0-10 maar in deze wedstrijd lieten onze dames zien dat men toch duidelijk in de competitie gegroeid is als team. Niet voldoende voor de overwinning en De Zuidwesthoek bleek nog steeds sterker maar met een 4-13 einduitslag lieten onze dames toch zien dat er progressie is geboekt. Dit geeft zeker een stimulans voor het volgende seizoen. De competitie werd afgesloten op een 9e plaats.

Heren 1 maakt een zeer matig seizoen door. De hele competitie heeft men onderaan gestaan en er is ook nooit uitzicht geweest op verbetering. Alleen de uitwedstrijd tegen Lutra werd dit seizoen winnend afgesloten. Op 6 april mocht men helemaal afreizen naar Terneuzen voor hun wedstrijd tegen de heren van De Schelde. Dit team stond op de 4e plaats dus gezien de prestaties van dit seizoen een stapje te hoog gegrepen om aan punten te denken. In deze wedstrijd lieten ons herenteam zien dat het nog steeds bereid is te knokken voor de punten. Het hoger aangeslagen De Schelde kreeg niet echt grip op de wedstrijd wat voor een deel was te danken aan het geboden tegenspel van onze heren. Met wat geluk had er mogelijk nog wel iets meer in gezeten. Nu werd een krappe 4-3 nederlaag geleden wat gezien de ruime 5-15 thuisnederlaag eerder dit seizoen een prima prestatie was. Op 13 april werd de competitie thuis afgesloten tegen het op de 2e plaats staande Aquamigos uit Waalwijk. Het krachtsverschil werd uitgedrukt in een 5-10 nederlaag. De laatste plaats blijft zo een feit en hiermee staat degradatie naar de 2e klasse ook vast. Misschien maar beter ook want het hele seizoen verliezen is zeker niet leuk. Met de doorstroming van volgend seizoen vanuit de B-jeugd kan dan een hernieuwde start gemaakt worden. We gaan het volgen.

Heren 2 had nog maar 1 wedstrijd te gaan en wel op 13 april thuis tegen SBC2000 uit Breda. Dit team staat op de 11e en laatste plaats en werd in de uitwedstrijd al met 5-12 verslagen. Er werd dus verwacht dat ons Heren 2 team deze competitie met een overwinning konden gaan afsluiten. Altijd een lekker gevoel voor de zomervakanties. Zoals verwacht gebeurde het ook. Onze heren waren een klasse beter en overrompelde SBC2000. Met een 17-2 overwinning werd het Bredase team weggespeeld waardoor onze heren de punten konden bijschrijven. Met een 9e plaats werd de competitie afgesloten. Een magere prestatie maar met de instroom van onze B-jeugd zal het volgend seizoen er hopelijk iets rooskleuriger uit gaan zien.

Toine Valentijn

Toine was van 2006 tot 2015 voorzitter van de vereniging en publiceert regelmatig waterpolo nieuwsberichten op de website.