log in

Jeugd zorgt voor punten

Zaterdag 23 februari wisten 2 van de 4 teams hun wedstrijd met een overwinning af te sluiten. Om te beginnen mocht het B-team, de jongens onder 17 jaar, hun zegereeks voortzetten tegen de jeugd van De Dokkelaers. In Biest werd de strijd aangegaan om de ongeslagen status te behouden. Gezien de 14-2 thuisoverwinning eerder dit seizoen tegen dit team werd er gemakshalve dan ook maar van uit gegaan dat de 3 punten eenvoudig binnen te halen moesten zijn. Een overwinning werd het wel maar zo makkelijk als in de thuiswedstrijd ging het toch niet.De jeugd van De Dokkelaers bood verrassend goede tegenstand wat ook terug te zien is met een 4e plaats in de competitie. Het kon onze jeugd er echter niet van weerhouden met een mooie 3-10 overwinning uit het water te stappen en zo dus ongeslagen te blijven deze competitie.

De jongens en meisjes van het D-team onder de 13 jaar mochten in het Ir. Ottenbad tegen Nuenen strijd leveren om de 5e plaats in de competitiestand. Gezien het feit dat de uitwedstrijd tegen Nuenen niet goed geregistreerd staat in de uitslagen van de KNZB kon uw correspondent niet terugzien wat de uitslag was van de eerdere krachtmeting tussen beide teams.Onze jongens en meisjes lieten echter zien dat ze thuishoren in de bovenste helft van de competitie want met een regelmatige 10-6 overwinning kan de aansluiting met de overige teams voor een podiumplaats worden behouden. Een mooi resultaat.

Heren 2 mocht op bezoek bij Zeester-Meerval in Uden, een gelijkwaardige tegenstander waar thuis maar net met 6-8 van werd verloren. Met een beetje geluk zou er dus best iets mogelijk zijn tegen deze tegenstander. De wedstrijd ging ook lang gelijk op en waren de spelers aan elkaar gewaagd. Door het missen van een paar mooie kansen kon het herenteam van Zeester Meerval toch aan de goede kant van de score blijven. De uitslag van de thuiswedstrijd werd precies gekopieerd, dus een 8-6 overwinning voor Zeester Meerval. Jammer want hier had zeker meer in gezeten.

Heren 1 mocht de avond afsluiten in het Ir. Ottenbad met een wedstrijd tegen HZPC uit Horst. HZPC staat op de 4e plaats en dit zou dus ook gezien de eerdere uitnederlaag van 6-17 geen makkelijke klus worden.Onze heren boden echter wel beter tegenstand maar konden niet voorkomen dat HZPC toch met een redelijke ruime 4-11 overwinning de punten mee naar Horst nam.

De competitie gaat pas verder op 9 maart want er wordt een kleine pauze ingelast voor de carnavalvierders onder ons. Veel plezier allemaal en over een paar weekjes allemaal weer terug voor het laatste deel van de competitie.

Toine Valentijn

Toine was van 2006 tot 2015 voorzitter van de vereniging en publiceert regelmatig waterpolo nieuwsberichten op de website.