log in

Goed weekend Herenteams

Zaterdag 9 februari hadden de meeste jeugdteams een vrij weekendje. Alleen het D-team, de jongens en meisjes onder de 13 jaar mochten afreizen naar Veldhoven voor hun uitwedstrijd tegen de leeftijdsgenootjes van Njord. Dit duel werd met vertrouwen tegemoet gezien omdat de eerdere wedstrijd tegen dit team in de competitie thuis in het Ir. Ottenbad  al met een 14-6 overwinning was afgesloten.Ook nu lieten onze jongens en meisjes er geen gras over groeien door meteen vanaf het begin van de wedstrijd de tegenstander te overklassen. Zij waren duidelijk over de hele linie sterker. Njord kon maar weinig kansen benutten en ons D-team liet zien dat ze het scoren nog niet verleerd zijn. Met een duidelijke 3-14 overwinning kon men tevreden huiswaarts keren en waren de punten dik verdiend. De 5e plaats blijft zo vast in handen van ons D-team.

Het damesteam stond een zware wedstrijd te wachten tegen de koploper uit de competitie De Treffers uit Rosmalen. Dit team staat ongeslagen aan kop en laat duidelijk zien dat zij dit seizoen absoluut de sterkste zijn in deze competitie. Thuis werd ook een kansloze 0-17 nederlaag geleden tegen deze Rosmalense dames. Maar misschien was het een goede graadmeter of ons damesteam nu echt stapjes heeft gemaakt dit seizoen. Het gaat namelijk echt de laatste weken qua uitslagen wat beter. Maar in deze wedstrijd bleek al vlug dat de dames van De Treffers een klasse beter waren dan ons damesteam. Ondanks de goede bedoelingen kwamen zij er niet aan te pas en werd een kansloze 20-0 nederlaag geleden. Dus weer met beide voetjes op de grond en hopen op betere resultaten in de resterende wedstrijden van het seizoen.

Heren 2 mocht afgelopen weekend als enige thuis in het Ir. Ottenbad hun wedstrijd spelen. De tegenstander was het team van SWNZ uit Schijndel. Een gelijkwaardige tegenstander in de competitie waardoor beide teams om de 7e plaats in de competitie konden gaan strijden. Er lagen zeker mogelijkheden gezien de 5-8 winst in Schijndel eerder dit seizoen. Men verwachtte een spannende strijd om de punten maar de wedstrijd verliep heel anders. Ons Heren 2 team was in deze wedstrijd een klasse beter dan SWNZ. Vanaf het begin werd de tegenstander onder druk gezet en werden er nauwelijks kansen weggegeven. Met een duidelijke 11-1 overwinning liet ons herenteam zien nog wat in huis te hebben voor het laatste deel van de competitie.

Na een treurig verlopen eerste deel van de competitie waarin geen enkel punt werd gehaald mocht Heren 1 op bezoek bij Lutra uit Helmond. Dit team staat 10e in de competitie terwijl onze heren op een 11e en laatste plaats staan. Als er dus nog punten te verdienen zijn zou het in deze wedstrijd moeten gebeuren. In de thuiswedstrijd lukte dat net niet, er werd er nipt met 7-8 verloren van Lutra. Kennelijk kon deze wedstrijd onze heren wel inspireren om het beste in zich naar boven te halen. Wat de hele competitie nog niet was gelukt ging nu een stuk beter. Er werden kansen gecreëerd en wat nog belangrijker, de kansen werden omgezet in doelpunten. Dit betekende dus een primeur in deze competitie, de eerste overwinning werd binnengehaald. Met een duidelijke uitslag van 5-9 lieten onze heren zien dat er toch nog iets mogelijk is deze competitie. Winnen is uiteindelijk toch veel leuker dan puntloos onderaan staan, toch....... We gaan het zien of deze overwinning het team een boost heeft gegeven voor de overige wedstrijden dit seizoen. Ik hoop het van harte.

Toine Valentijn

Toine was van 2006 tot 2015 voorzitter van de vereniging en publiceert regelmatig waterpolo nieuwsberichten op de website.