log in

Waterpolojeugd scoort punten

Zaterdag 2 februari mochten alle teams weer eens te water voor hun competitiewedstrijden. Dit weekend werden er niet zoveel punten gehaald. Uitzondering waren een aantal jeugdteams die er wel met de punten vandoor gingen. We zullen beginnen met de jongste jeugd, de jongens en meisjes van het E-team. Zij hadden de moeilijke taak om het op de 2e plaats staande Arethusa te bedwingen.Dit team uit Oss was in de uitwedstrijd al met 10-5 te sterk gebleken voor onze Aegir jeugd. Maar gezien de vorm van de laatste weken werd er toch wel wat verwacht van dit team. Er ontstond een mooie strijd waarbij onze jongens en meisjes meer dan goede tegenstand boden. Het geluk was echter deze keer niet aan Aegir zijde. Er werd na een een spannende wedstrijd nipt met 4-5 verloren. Jammer want men was deze wedstrijd zeker niet kansloos. Deze uitslag geeft in ieder geval aan dat het team het steeds beter doet in de competitie en dat we dus nog mooie wedstrijden gaan zien van dit jonge team.

De jongens en meisjes van het D-team mochten hun krachten meten met het team van Lutra uit Helmond. Dit moest te doen zijn, zeker gezien de 3-12 uitoverwinning die eerder dit seizoen in Helmond was behaald. Ons D-team liet de tegenstander dan ook geen ruimte en nam vanaf het begin het initiatief. Er werd af en toe wel een kansje weggegeven maar de blik was echt naar voren gericht met het doel zoveel mogelijk te scoren. Dit ging het team goed af gezien de 18-6 overwinning. Een mooi resultaat.

Dan gaan we verder met de successtory van de jongens onder 17 jaar, het B-team, dat kent dit jaar geen grenzen. Alles gewonnen tot nu toe dus ook De Zeeuwse Kust zou men wel weer eventjes oprollen. Maar helemaal gerust was men er toch niet op want dit team was tot op heden het meeste gewaagd aan onze jongens. Het team uit Vlissingen wist thuis de schade beperkt te houden tot een 4-7 nederlaag en is een van de weinige teams die onze B-jeugd niet meer dan 10 treffers toestonden in een wedstrijd. Ook in deze wedstrijd was het krachtsverschil niet zo groot als in de andere wedstrijden van de competitie. De jongens van De Zeeuwse Kust boden prima tegenspel maar konden niet voorkomen dat ze met een 6-3 nederlaag puntloos terug moesten naar Zeeland.

Met bovenstaande punten moesten we het dit weekend doen want de dames en heren konden geen potten breken. Allereerst het damesteam dat het water in mocht tegen het op de 3e plaats staande De Vennen uit Dongen. De uitwedstrijd tegen dit team was redelijk goed gegaan gezien de nipte 8-5 nederlaag. Men ging in ieder geval vol goede moed van start maar kon niet voorkomen dat de dames van De Vennen net iets meer kansen creëerden en daar ook vaker uit wisten te scoren. Met een 2-7 nederlaag kon men niet tevreden zijn maar weggespeeld waren de dames zeker niet. Dus......., ga zo door dames.

Heren 1 mocht de reeks wedstrijden in het ir. Ottenbad afsluiten met De Rog uit Weert als tegenstander. Een oneerbiedige taak omdat dit team de trotse koploper is in de competitie. De uitwedstrijd in Weert werd al redelijk kansloos verloren met 12-4 dus men rekende al niet op de punten. Ook in deze thuiswedstrijd bleek het krachtsverschil te groot en werd ons eerste herenteam met een 3-17 nederlaag aan de kant geschoven. Helaas dus nog geen punten voor ons vaandelteam.

Heren 2 had als enige een uitwedstrijd op het programma staan en wel tegen Nayade Classic. Dus de reis naar het studentenbad op het TU terrein in Eindhoven viel mee. Het team van Nayade Classic staat op de 5e plaats in de competitie terwijl ons 2e herenteam op de 9e plaats staat. In de thuiswedstrijd werd er verrassend goed tegenspel geboden en werd er nipt met 6-7 verloren. Deze keer werd het niet spannend en waren de heren van Nayade Classic duidelijk de bovenliggende partij. Er werd door ons herenteam een ruime 9-4 nederlaag geleden wat toch enigszins tegen viel. Aan de reisduur heeft het in ieder geval niet gelegen.

 

 

 

Toine Valentijn

Toine was van 2006 tot 2015 voorzitter van de vereniging en publiceert regelmatig waterpolo nieuwsberichten op de website.